New Year Resolutions Revisited

Aşa e că după a patra săptămână a anului începem să uităm şi să nu mai facem? But I believe in you. (And me, too.) Atunci, mergem în 2017 pe ce tot spun înţelepţii? Să vedem:

APĂ (CU CEVA LĂMÂIE) PE STOMACUL GOL

Apa aceasta va fi ca un duş interior. Plus nişte depozite minunate de nutrienţi din lămâie: potasiu, vitamina C şi antioxidanţi. Şi se spune că trebuie aşteptate cam 15-30 de minute până să mănânci, timp în care ar fi perfect să facem mişcări uşoare. Nivelul de energie va fi ridicat pe parcursul întregii zile.

MIŞCARE

Dacă faci mişcările de mai sus plus altele, cel puţin de două ori pe săptămână, te vei simţi mai sigur pe tine. Chiar mai competent! 🙂 Motivul: mişcările făcute la prima oră a dimineţii şi timp de cel puţin 10 minute relaxează creierul şi te ajută să îţi controlezi mai bine impulsurile.

DECONECTARE

Dacă imediat cum te trezeşti, plonjezi în sms-uri, e-mailuri şi FB, eşti mai pasibil să îţi pierzi concentrarea. Dimineaţa ta va capitula în faţa dorinţelor şi nevoilor altor persoane. E mult mai sănătos să profiţi de prospeţimea primelor momente ale zilei prin a face ceva relaxant şi inspirator. Îţi vei seta astfel ziua pe un ton pozitiv şi calm.

MIC DEJUN

Consumarea chiar şi a unui mic mic-dejun te propulsează deja în faţa multor oameni. 😀 Să vedem: şanse mai scăzute să fii supraponderal, glicemie mai stabilă, mai mică senzaţie de foame pe parcursul zilei. Şi acestea sunt numai statistici referitoare la consumatorii de mici mic-dejunuri. Dacă mănânci un mare mic-dejun, primeşti acces direct şi exclusiv către o zi productivă. Ai energie, o mai bună memorie pe termen scurt şi capacitatea de a te concentra la maxim o perioadă mai mare de timp.

MEDITAŢIE

Aici nu vorbim de meditaţia orientală, ci de cea creştină. Ea implică nu doar meditarea la Cuvântul lui Dumnezeu {provocator [uimitor (inspirator)]} ci şi dialogul cu Dumnezeu. Pace şi linişte pentru suflet.

ŢINTE PENTRU ZIUA RESPECTIVĂ

Failing to plan is planning to fail. Nu vrem!

SPUNE NU

NU este un cuvânt puternic. El îţi va proteja dimineţile. Şi nu doar pe ele. Când vine timpul să spui NU, evită expresii de genul “Nu cred că pot” sau “Nu ştiu sigur”. Spunând NU unui nou angajament îţi onorează angajamentele existente. Timpul tău de dimineaţă este un angajament important. Ştiu din experienţă, ca şi voi, că eşecul în a spune NU duce la stres, epuizare şi chiar depresie. Deci, când trebuie, NU!

Succes! 🙂

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s